Visuele training

Het zien is een proces dat wij onszelf hebben aangeleerd. Zoals je ooit hebt leren lopen en fietsen, moet je ook leren zien. Bij de meeste mensen is dit een spontaan proces maar soms gaat dit niet vanzelf. In onze praktijk testen wij kinderen en volwassenen die gezonde ogen hebben maar toch hun visuele vaardigheden kunnen verbeteren. Visuele training is een methode waarbij we met specifieke oogoefeningen de verschillende visuele vaardigheden ontwikkelen en/of verbeteren en op die manier een basis leggen voor het goed kunnen functioneren in het dagelijkse leven.

Het ontwikkelen van visuele vaardigheden

Waarom is het zo belangrijk dat je deze visuele vaardigheden goed ontwikkelt? Visuele problemen kunnen ervoor zorgen dat je niet goed kan (leren) lezen, leren en/of schrijven, of dat je niet goed functioneert op school en/of op je werk. Met een visuele training kunnen wij jou leren je visuele systeem optimaal te ontwikkelen en te gebruiken.

Hoe wordt de oogtraining gedaan?

Wij hebben diverse apparatuur in onze praktijk voor het geven van visuele trainingen. Voor kinderen zijn deze oefeningen gevarieerd en leuk. Volwassen worden meer bewust gemaakt hoe ze weer ontspannen kunnen leren zien, waarbij beide ogen soepel en snel in staat zijn om heel precies kleine oogbewegingen uit te voeren.

Prisma oefenbril

De prisma oefenbril wordt hoofdzakelijk voorgeschreven bij een fixatie disparatie. De bril draagt men in het begin de gehele dag om de opname van oogprikkels naar de hersenen te bevorderen. Hierdoor kan beter gereageerd worden op de aangeboden informatie. De training kan op twee manieren: via de Binovi app of onder begeleiding van Ciska Beijer.

De juiste balans

Eén van onze behandelingen is gebaseerd op de methode van Skeffington. De trainingen zorgen voor een verbetering in alle 4 segmenten (waar, wat, wie en hoe) met als doel om te zorgen voor een automatisme van het zien. Door dagelijks de opgegeven oefeningen uit te voeren kunnen positieve resultaten behaald worden. In sommige gevallen is het nodig om gebruik te maken van de kennis van andere disciplines (ortho-manueel, chiropractor, podoloog etc.). De kosten van een 45 minuten visuele training bedraagt € 89,-.

EYEBAB App

In de EYEBAB App worden minimaal 4 oefeningen weergegeven die steeds op een moeilijker niveau gedaan kunnen worden. Met de EYEBAB App sta je rechtstreeks in contact met Oogmetrie Haarlem. Voor het gebruik van deze app heb je 2 keuze: gebruik voor 3 maanden kost € 149,- of voor 1 jaar € 269,-.

Senaptec app

Met de Senaptec app kun je thuis of onderweg op je tablet het visuele systeem op verschillende gebieden trainen. De kosten van deze app bedraagt € 150,- voor gebruik van een half jaar.

Maak een afspraak

Je kunt bij ons via deze website een afspraakverzoek per e-mail toezenden.